proiectare personalizata
peste 25 de ani experienta
100% romanesc

Lider al solutiilor multifunctionale

Suprastructură compactoare pentru colectarea şi transportul deşeurilor biodegradabile cu unitate de spălare pubele

Grădinariu, una dintre firmele cu tradiție în România în domeniul mașinilor pentru construcții dar și a autospecialelor destinate activităților de întreținere municipale oferă o gamă largă de utilaje și echipamente de la cei mai mari producători mondiali de utilaje. De asemenea, produce echipamente performante în spațiile proprii de service, astfel reușind să ofere fiecărui client utilajul realizat după specificațiile și necesitățile acestuia.

 

Pe lângă autogunoierele clasice obișnuite, de capacitate mare, medie sau mică și  pe care Grădinariu le livrează, acesta oferă și o variantă multifuncțională ce combină colectarea deșeurilor și spală pubelele.

Cu o capacitate cuprinsă între 10 și 14 mc, poate compacta deșeurile până la o densitate de 0,35 – 0,40 tone/mc. Configuraţia cu cu încărcare prin partea posterioară este una modernă, mecanismul de compactare cu o placă de presare fiind operat cu ajutorul unor cilindrii hidraulici de mare putere.

 

O atenție deosebită a fost acordată etanșării corpului și compartimentului colector, acestea fiind pregătite special pentru a minimiza scurgerile de lichide pe o înălțime de 1000 mm deasupra podelei, cuva de colectare lichid fiind montată sub podea, aceasta, împreună cu compartimentul colector fiind prevăzute cu supape de scurgere. De asemenea, pentru o bună izolare, etanșarea dintre compartimentul colector și dispozitivul de încărcare este realizată din cauciuc.

 

Mecanismul de compactare -  se compune dintr-un tobogan care se deplasează liniar pe șine, pe părțile laterale ale buncărului, și o cupă care se deplasează radial în spațiul de depozitare al deșeurilor. Mișcarea cupei se realizează prin doi cilindrii hidraulici cu dublă acțiune montați în partea superioară a toboganului, iar mișcarea toboganului se realizează prin doi cilindrii hidraulici montați pe laturile exterioare ale buncărului, fiind protejați de zona de încărcare a gunoiului.

 

Sistemul de descărcare -este format dintr-un mecanism de presare/împingere operat prin intermediul unor cilindrii hidraulici cu dublu efect, fiind construit din oţel ST52 rezistent la tensiune, abraziune şi coroziune. Unghiul de deschidere al ușii spate este de 80 grade. Timpul pentru un ciclu descărcare (deschidere uşă spate, împingere, închidere uşă) este de maxim 240 sec.

 

Buncărul de golire - cu o capacitate de 1,5 mc este construit din oțel rezistent la tensiune, abraziune și coroziune, grosimea materialului fiind în partea inferioară a buncărului de 10 mm și pe părțile laterale de 6 mm. Este prevăzut cu dispozitiv de blocare pentru a împiedica operarea

compactorului când dispozitivul de încărcare este ridicat. Placa de presare este astfel dimensionată pentru a goli cuva dintr-o singură trecere, șinele fiind realizate din bare de oțel de 50 mm grosime iar

toboganul este prevăzut cu patru saboți din nylon de mare densitate. Coeficientul de compactare al deşeului biodegradabil este de 4:1.

 

Sistemul de ridicare - al pubelei sau containerului are o capacitate de 700 kg. Sistemul de ridicare , basculare și golire este proiectat pentru următoarele tipuri de containere:

- pubele de 80-360 litri,

- containerelor metalice sau din plastic de 600 – 1.100 litri cu capac plat și semirotund,

Dispozitivele pentru ridicarea containerelor sunt adaptate ambelor sisteme de lucru, fus și furcă. Astfel, sistemul este adecvat descărcării a două pubele de 120 sau 240 l, alăturate în lateral. Sistemul de prindere al pubelelor/containerelor este hidraulic. Timpul pentru un ciclu de lucru este de maxim 30 secunde pentru containerele de 1.100 litri.

 

Sistemul de spălare  - utilizat pentru spălarea europubelelor de 120 – 240 l și pentru spălarea containerelor de 1.100 l are un rezervor de apă curată de 1000 l, rezervor de apă murdară cu capacitate de 1000 l. Materialul rezervoarelor este rezistent la substanțe chimice și ignifug.

Sistemul este format din două capete de spălare, fiecare cu câte două duze combinate de mare presiune (min. 100 bar) pentru spălarea interioară a recipienților. Sistem de spălare interioară este automat, existând posibilitatea de spălare exterioară cu pistol cu mare presiune.

Timpul de ciclu (golire recipient plus spălare) pentru două pubele  de 120 – 240 l este de maxim cinci minute, la fel și pentru containerul de 1.100 l.

 

 

Noul site Grădinariu

Pentru a fi mai aproape de clienți, societatea Grădinariu a lansat noul site de specialitate la adresa dev.concept24.ro/gradinariu.new/mircea. Proiectat pe o platformă responsive, optimizată pentru utilizarea pe orice dispozitiv mobil, monitor sau laptop, noul site este foarte ușor de navigat. Aici sunt prezentate o gamă variată de utilaje, autospeciale și echipamente.

Mai multe filme, mai multe fotografii despre activitatea și profesionalismul specialiștilor Grădinariu, site-ul demonstrează că există soluții pentru toate solicitările venite din partea clienților.

Navigând prin toate secțiunile site-ului clienții vor afla noutăți despre cum poate veni compania Grădinariu în sprijinul lor, propunând în acest sens cele mai eficiente produse multifuncționale.