proiectare personalizata
peste 25 de ani experienta
100% romanesc

Lider al solutiilor multifunctionale

IGSU are opt noi autospeciale de mare capacitate pentru stingerea incendiilor

Maşinile au o capacitate mărită, de 5.000 de litri şi 9.000 de litri, şi pot fi folosite atât în misiuni de stingere a incendiilor, cât şi pentru transportul de apă. În plus, prin caracteristica pe care o au, ele pot alimenta în caz de nevoie autospecialele care sunt deja în intervenţii. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat cu acest prilej că noile maşini achiziţionate vor fi utilizate în situaţii de urgenţă la nivelul întregii ţării. 

Maşinile vor fi distribuite în judeţele Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Suceava, Hunedoara, Mureş, Vrancea, Braşov, Sibiu. 

"Maşinile pe care le vedeţi aici toate vor pleca în ţară, după o analiză făcută de IGSU, în funcţie de necesităţi. Vor pleca în opt judeţe. Pompierii lucrează cu echipamente care peste 30 % au peste 30 ani vechime. Maşina de pompieri are o normă de casare 15-20 de ani, dar 30 de ani este foarte mult. (..) Vorbim de un consum mare, tehnologie depăşită. Totul face parte dintr-un proces mai complex. (...) Ne confruntăm cu o serie de riscuri. (...) Cu cât România evoluează, cu cât populaţia ţării călătoreşte mai mult, cu cât economic România devine mai activă, apar mai multe situaţii cu care Inspectoratul şi structurile sale se confruntă şi normal că trebuie să fim pregătiţi", a spus Arafat. 

Proiectul "Răspunsul eficient salvează vieţi II' (Efficient Response Saves Lives II) este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 5 - Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor. 

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea capabilităţii de salvare a vieţii oamenilor şi creşterea gradului de protecţie, prin eficientizarea capacităţii de răspuns în caz de dezastre. 

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc creşterea capacităţii de răspuns la dezastre (inundaţii, alunecări de teren, incendii) cu echipamente şi mijloace tehnice, precum şi creşterea eficienţei intervenţiilor în zonele greu accesibile. Proiectul se va derula pe parcursul acestui an şi beneficiază de un buget total de 24.517.780,50 euro (110.410.920,90 RON).