proiectare personalizata
peste 25 de ani experienta
100% romanesc

Lider al solutiilor multifunctionale

Autospeciala cu fonduri europene. Masina-uzina care curata o mie de tone de zapada intr-o ora, in dotarea ISU Calarasi.

In prezenta reprezentantilor Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Situatii de Urgenta Sud Muntenia, noua masina, o adevarata uzina pe roti, a ajuns la ISU Calarasi. Autospeciala multifunctionala are turbofreza, cisterna cu apa si motopompa si poate degaja 1.000 de tone de zapada intr-o ora, deplasându-se cu aproximativ 5 km pe ora in sarcina maxima.

 

De asemenea, poate transporta 5.000 de litri de apa potabila, care poate fi distribuita populatiei in conditii exceptionale si de asemenea aceasta cantitate poate fi refulata cu ajutorul motopompei din dotarea sa. in prezenta reprezentantilor Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Situatii de Urgenta Sud Muntenia si a administratorului public din cadrul Consiuliului Judetean Calarasi, Daniel stefan, o noua autospeciala a pompierilor militari din Calarasi a intrat astazi oficial in dotarea Inspectoratului pentru situatii de Urgenta « Barbu stirbei » al judetului Calarasi.

 

Proiect cu fonduri europene
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Situatii de Urgenta Sud Muntenia a implementat prin Programul REGIO, Axa prioritara 3, Domeniul Major de interventie 3.3, proiectul « Achizitii echipamente pentru Situatii de urgenta in conditii de iarna (autofreza de zapada in regiunea Sud Muntenia) », valoarea totala a proiectului fiind de 6.227.507,99 lei. Autospeciala este construita pe şasiu de MAN, are 290 de cai putere şi tractiune 4X4, ceea ce ii confera o buna fiabilitate de deplasare in conditii exceptionale de iarna.

 

« Rolul acestei autospeciale multifunctionale este foarte important pentru capaciatea de interventie in situatii de viscol, temperaturi foarte scazute si zapada depusa pe carosabil in catitati mari. Turbofreza din partea frontala a autospecialei poate degaja atunci cand este in sarcina maxima aproximativ 1000 de tone de zapada intr-o ora, viteza de deplasare fiind de circa 5 km / 60 de minute », a precizat plt. adj. Ovidiu Tataranu, purtator de cuvant al ISU Calarasi.

 

Masina multifunctionala va fi antemergator pentru autospecialele de interventie, sprijinind astfel eforturile pompierilor de a ajunge in timp util acolo unde sunt solicitati, la cazuri medicale grave, la femei gravide care sunt aproape de momentul nasterii, la persoane nedeplasabile, la interventii de stingere si la persoane blocate in trafic pe timp de viscol.