proiectare personalizata
peste 25 de ani experienta
100% romanesc

Lider al solutiilor multifunctionale

IGSU: 276 de autospeciale de interventie la incendii

Astăzi, 15.06.2021, a avut loc semnarea acordurilor cadru privind furnizarea de către Asocierea Grădinariu - Romprim - Volkan  către IGSU a 276 de autospeciale de intervenție la incendii, descarcerare și prim ajutor în valoare de 75,458,286 EUR.

La activitate au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr.
Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-maior Dan-Paul Iamandi.

Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul Viziune 2020 cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 are ca obiectiv general consolidarea capacității de răspuns la dezastre și la evenimente HILP (High Impact Low Probability) a autorităților responsabile.

Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

Prin implementarea proiectului se asigură înlocuirea  autospecialelor vechi și uzate care nu pot asigura eficiența operațională, viteza de reacție, fiabilitate în funcționare și securitatea personalului.

Acestea vor fi achiziționate din fonduri europene, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea afirmând că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este una dintre instituțiile publice cu cea mai mare implicare în absorbția de fonduri europene.

Grădinariu care este mândră să sprijine în mod real îmbunătățirea dotărilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru îndeplinirea obiectivelor de a gestiona eficient situațiile de urgență. “Suntem bucuroși să fim recunoscuți și pe această cale între companiile românești care pot oferi soluții moderne și eficiente în dotarea serviciilor de intervenție de urgență”, afirmă directorul general Grădinariu, Andrei Grădinariu.