proiectare personalizata
peste 25 de ani experienta
100% romanesc

Lider al solutiilor multifunctionale

Curățenie stradală. Soluții complete vară – iarnă de la o singură sursă

Grădinariu este una dintre companiile cu o experiență îndelungată pe piața utilajelor și autospecialelor  din România cu activități extinse în domeniul furnizării de utilaje de construcții și a echipamente si utilaje pentru salubritate. Activitatea sa pe piața locală de peste 25 de ani se reflectă prin numărul mare de utilaje, echipamente și materiale speciale dedicate activităților comunale.

Utilajele și echipamentele pentru servicii municipale reprezintă un segment important de business, cu un impact direct și asupra calității vieții locuitorilor. Calitatea lor precum și eficiența pe teren reprezintă factori importanți atunci când sunt utilizate aceste mașini. 

 

Instalații de stropit combinată joasă și înaltă presiune

Extrem de versatile, aceste echipamente pot fi montate direct pe autoșasiu, în benă sau pe un subcadru tip hook-loader . Sunt formate dintr-un rezervor fabricat din fibră de sticlă, sau oțel inoxidabil cu capacitate 1.000 l – 10.000 l, dotat cu pereți „sparge val”, gură de vizitare cu capac cu prindere într-un punct și filtru de apă, supapă suprapresiune cu manometru  de presiune. De asemenea, are un dispozitiv de umplere a rezervorului cu apă de la hidrant.

Acționarea pompelor de apă de joasă și înaltă presiune este realizată cu ajutorul unui grup hidraulic echipat cu motor termic sau, direct de la instalația hidraulică a vehiculului purtător. Stropirea este asigurată prin bara spate cu 10 duze și bara față cu 10 duze, sau prin două duze tip „ labe de gâscă”. Instalația de  spălare de joasă presiune are pompa de apă antrenată de un motor hidraulic, cea de înaltă presiune fiind dotată cu tambur cu furtun retractabil și pistol de înaltă presiune. Instalația poate fi dotată la cerere cu tambur retractabil cu furtun pentru udare spațiilor verzi.

Aceste instalații pot fi utilizate pentru  stropirea străzilor, as pațiilor verzi, spălarea străzilor, trotuarelor, parcărilor, aleilor, spațiilor înguste șamd. De asemenea, în cazul unei configurări speciale,

Instalația se poate folosi pe timp de iarnă pentru împrăștierea soluției antiderapante de CaCl2 .

 

Aspirator urban autopropulsat cu transmisie electrică Glutton 2411

Poate fi caracterizat pe scurt ca fiind foarte puternic, cu excelente proprietăți de manipulare. Funcționarea sa silențioasă (zgomot sub 55 dB la 4 metri) este remarcabilă,producând mai puțin zgomot decât  un aspirator casnic uzual. De asemenea, are o autonomie foarte mare, fiind prietenos cu mediul.

Costurile de operare sunt foarte reduse, datorită alimentării electrice. Este dotat cu un motor electric 48 V și  1.500 W pentru funcția de aspirare și pentru deplasarea înainte și înapoi. Sistemul de frânare este electro-magnetic, integrat în axa spate. Autonomia sa este foarte mare, de(8 până la 14-16 ore, în funcție de utilizare.

Elegant, caroseria sa fiind din poliester alb, cu deschidere ușoară, este livrat cu un container standard de 240 de litri. Lățimea de lucru este reglabilă, adaptându-se la toate situațiile. Dimensiunile sale de gabarit sunt de 750 mm (lățime), 1.950 mm (lungime) și 1.700 mm înălțime.

 Roata din față este viratoare, iar brațul de control pentru furtunul de aspirare este ambidextru (operator dreptaci sau stângaci). Caroseria este protejata de benzi de protecție împotriva ciocnirilor, iar frâna automată asigura imobilizarea sa chiar pe o pantă abruptă. Are o capacitate de aspirație ridicată, de 18-24 mp suprafață de filtrare.

Este dotat cu o grilă anti-colmatare pentru pungi de plastic, frunze moarte, etc.

 

Autovehicule multifuncționale de întreținere drumuri pe timp de iarnă și de vară, de capacitate mare

Gama de vehicule multifuncționale se diferențiază față de alte autovehicule printr-o manevrabilitate și capacitate sporită de rulare în teren accidentat și teren cu aderență scăzută (drumuri acoperite de gheață și zăpadă), precum și în condiții de vreme defavorabilă (rulaj la temperaturi scăzute, vânt, căderi masive de zăpadă). Aceste avantaje unice oferite utilizatorului sunt posibile datorită tracțiunii 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 prin cutie de transfer,reductoare și diferențiale blocabile, a gărzii mărite la sol și a unghiurilor de atac și de degajare mari.

Axele față și spate sunt ranforsate, fiind capabile să suporte șocuri și încărcături mari. Motoarele și grupurile propulsoare sunt special construite pentru rulaj în condiții grele. De asemenea, și cabina șoferului este special adaptată pentru desfășurarea de activități în condiții de vreme defavorabilă , fiind dotată cu parbriz și oglinzi degivrabile electric, sisteme de aer condiționat și dispozitive de încălzire auxiliare și independente de funcționarea motorului (Webasto).

Autovehiculele  multifuncționale au soluții constructive cu 2 sau 3 axe, tracțiune 4×4, 6×4, 6×6 sau 8×4, cu masa maximă autorizată cuprinsă între 14.000 și  41.000 kg și sarcina utilă cuprinsă între 9.000 kg și 25.000 kg. Pot fi dotate cu accesorii precum benă basculabilă pe trei părți cu capacitate de până la 18 mc, cu posibilitate de montaj a unui răspânditor de material antiderapant cu capacitate între 5 și 9 mc, instalații de stropit cu rezervor de apă de capacitate între 7.500 și 15.500 litri, sisteme de transport și împrăștiere a soluției bituminoase, etc. Suprastructura de încărcare și transport a containerelor este de  tip“hook-lift”.