Lider al solutiilor multifunctionale

Masinile multifunctionale prima alegere

Grădinariu este unul din principalii furnizori de utilaje și echipamente din România. În afara utilajelor speciale destinate deblocării și curăţării zăpezii de pe drumurile publice, compania comercializează o serie de mașini multifuncţionale pe care, iarna, se poate monta o lamă sau plug, un răspânditor de material antiderapant și freză, iar vara același șasiu poate fi utilizat ca și rezervor pentru spălarea și întreţinerea drumurilor, perii pentru măturarea spaţiilor publice, un accesoriu pentru toaletarea / întreţinerea drumurilor publice (de exemplu pentru tăiat crengi, cosit iarba, etc).

 

Autofreza multifuncţională pentru zăpadă

Autofreza multifuncţională pentru zăpadă este una dintre soluţiile propuse de Grădinariu companiilor de salubritate, regiilor autonome însărcinate cu întreţinerea drumurilor sau companiilor private care au ca activitate deszăpezirea și întreţinerea drumurilor.

 

Acest echipament este o autospecială destinată intervenţiilor pentru curăţarea drumurilor blocate de zăpadă, punându- se accentul pe deplasarea rapidă, pentru a putea debloca căile de acces către zonele izolate. Autospeciala poate lucra în tandem cu alte utilaje similare sau diferite.

 

Este construită pe un autoșasiu echipat cu un motor cu nivel redus de poluare pe ca re se montează în partea din faţă o freză de zăpadă, iar în spate poate transporta un rezervor de apă și poate fi, de asemenea, dotat cu o pompă ce permite alimentarea rezervorului sau refularea apei pentru stingerea incendiilor, atunci când echipamentul este utilizat de serviciile de intervenţie.

 

Autospecialele pregătite de către specialiștii grupului Grădinariu pot fi echipate cu mijloace de avertizare opto-acustice și de comunicaţii, iar compartimentul este echipat cu o instalaţie de iluminare suplimentară, aceasta asigurând condiţii de vizibilitate normală atât în interiorul acestuia, cât și în imediata apropiere a autospecialei.

 

Șenilata Bv 206 CDI: oriunde, oricând

O altă autospecială oferită de Compania Grădinariu pentru piaţa din România este un vehicul unic prin performanţele sale, ce poate să se deplaseze pe orice tip de teren: drumuri publice, teren accidentat, inclusiv în interiorul pădurilor, pe teren neamenajat sau mlăștinos sau pe apă, unde poate traversa fără probleme râuri, lacuri sau terenuri inundate.

 

Echipamentele și accesoriile din dotarea sa permit intervenţii în orice condiţii meteo: ninsoare abundentă, viscol, furtună, vânt puternic, ploaie torenţială sau ceaţă densă. Astfel, opţional, mașina poate fi dotată cu monitor cu touch screen, acesta afișând imaginile obţinute de către camera termală cu vedere în infraroșu montată pe plafon. Echiparea sa pentru intervenţii speciale pe timp de iarnă include sistem de încălzire independent care funcţionează atunci când motorul mașinii este oprit, dar și un troliu puternic cu o capacitate de tracţiune de 7.000 kg.

 

De asemenea, atunci când este utilizat ca și echipament de lucru, orientarea lamei poate fi reglată de către șoferul mașinii, din interior, cu ajutorul unui joystick. Constructiv, mașina este special proiectată pentru a face faţă unui relief accidentat sau pentru a se deplasa pe apă, fiind formată din două corpuri independente, interconectate, fiecare având propriile șenile. Primul corp încorporează motorul, cutia de viteze, panoul de comandă iar cel de-al doilea corp este destinat transportului pasagerilor (maxim 16), putând fi amenajat pentru diferite tipuri de aplicaţii. Motorul de 2.700 cmc și 163 CP marca Mercedes, oferă un cuplu maxim de 400 Nm, asigură o viteză maximă de 56 km/h și un consum orar redus, de numai 10l/h. Pentru terenuri alunecoase, în pantă, mecanismul diferenţial poate fi blocat atât pentru corpul din faţă cât și pe spate.

 

Printre aplicaţiile uzuale se pot enumera: macaraua pliabilă cu sarcina maximă utilă de 1.800 kg, echiparea cu benă basculabilă pentru transport materiale de construcţii în zone izolate și greu accesibile, rezervor pentru transport apă sau alte substanţe lichide.

 

Freza de zăpadă

  • Lăţimea de curăţare (m) 2,40
  • Înălţimea de captare a zăpezii (m) 1,21
  • Distanţa de degajare (m) 15,1
  • Diametru (cm) 90,1
  • Coș de evacuare cu posibilitate de rotire (grade) 250
  • Greutatea (kg) 1.400
  • Capacitate de curăţare (t/h) 1000

 

 

parteneri