Lider al solutiilor multifunctionale

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă primesc autospeciale noi. Maşinile pot acţiona şi în zonele greu accesibile

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă primesc autospeciale noi

Mai multe unităţi ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au primit astăzi autospeciale noi. Este vorba despre opt autospeciale pentru stingere, de mare capacitate, achiziționate în cadrul Proiectului „Răspunsul eficient salvează vieţi II”. Ele vor asigura intervenția optimă la misiunile derulate de  Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vrancea, Iași și Suceava.

Potrivit DSU, noile autospeciale, cu o capacitate de 5000 litri de apă, sunt destinate intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, acestea dispun de echipamente de prim ajutor medical. Prin caracteristicile lor, pot efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă mai precizează şi că această activitate reprezintă debutul unui proiect amplu. Prin intermediul acestuia, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va achiziționa autospeciale cu echipament specific pentru transportul scafandrilor la intervenție, motopompe remorcabile de mare capacitate, autopompe cisternă de mare capacitate, ambarcațiuni de salvare din aluminiu cu motor, autocamioane transport materiale la intervenție și autospeciale transport a personalului.

 

Articol preluat de pehttp://www.voceatransilvaniei.ro

parteneri