Lider al solutiilor multifunctionale

Gama ERKIN. Macarale pe sasiu de camion pentru orice tip de activitate

Înființată în anul 1994, societatea Grădinariu Import Export este una dintre companiile cu o experienta indelungata pe piata utilajelor si autospecialelor  din România cu activități extinse în domeniul construcțiilor și a salubrizării. Calitatea sa de reprezentant al unor mărci cu renume internațional, producătoare de accesorii și utilaje de salubrizare, utilaje pentru construcții, utilaje pentru gestionarea deșeurilor și serviciilor publice dar și mobilier urban a întărit reputația sa de partener sigur și eficient. În prezent este o companie activă pe piața construcțiilor prin participări solide la licitații, câștigând segmente de clienți în toate zonele țării odată cu mărirea cotei de piață. Societatea Grădinariu deține un depozit central și un service modern în București, asigurând însă activitatea de consultanta, service și reparații pe întreg teritoriul României datorită flotei sale de mașini de intervenție.

 

Pentru segmentul de automacarale, în calitate de importator direct, oferta sa acoperă o gamă largă de capacități de ridicare, începând de la sarcini maxime de 10, 14 și 30 t, vehicule cu două și trei axe, și continuând pe gama superioară cu vehiculele cu trei și patru punți, marca Erkin, cu sarcini maxime utile de până la 70 t.

Toate componentele importante ale automacaralelor Erkin, precum tronsoanele de ridicare, coroana rotativă şi șasiul sunt realizate din oțel suedez Ruukki de înaltă calitate cu o rezistență la tracțiune de până la 900 Mpa.

Coroana de rotire de mare diametru marca Rothe Erde asigură o rotire continuă la 360 grade, constructiv având capacitatea de a absorbi toate forțele axiale și radiale ce rezultă în timpul lucrului.

Toate mișcările de lucru sunt controlate prin supape proporționale marca Sauer Danfoss ce oferă o poziționare exactă a sarcinii.

Instalatia hidraulica a echipamentului este dotata cu opompa cu pistoane axiale Sauer Danfoss cu debit variabil ce poate furniza până la 350 bari.

Cabina operatorului oferă un grad de siguranță ridicat, fiind realizată din oţel. Este proiectată şi poziţionată pe șasiul superior pentru a oferi operatorului cel mai bun unghi de vizualizare. Controlul mișcărilor de lucru ale macaralei este asigurat prin intermediul a două joystick-uri electronice situate pe cotierele scaunului operatorului. Bordul are integrat monitorul computerului de bord, operatorul având posibilitatea de a seta datele de  configurare de la panoul de comandă. Acesta include sistemul de diagnosticare pentru monitorizarea principalilor parametri de funcționare ai instalației de ridicat.

Displayul afișează în timp real o serie de informații importante precum sarcina maximă, poziția brațului telescopic, lungimea brațului în timpul lucrului, erorile de inițializare, erorile de sistem și de operare precum și cursa cârligului, în acest caz putând fi setate limitele de lucru.

 

Automacara de 60 tone Erkin ER-2060 T-2

Printre caracteristicile de bază ale acestei automacarale cu braț telescopic se remarcă capacitatea maximă de ridicare de 6o tone, la o rază nominală de 3 metri și înălțimea maximă de lucru de 26 m.

Brațul telescopabil utilizează un sistem mixt, primul tronson fiind extins hidraulic și al doilea proporțional, prin intermediul unui cablu de otel. Secțiunea brațelor ovală asigură o rezistență în timp foarte bună, deoarece efortul în punctele de sprijin ale unui tronson pe următorul segment se distribuie pe acesta din urmă în mod constant și uniform, fără concentratori de tensiune.

Troliul de acționare al macaralei are o capacitate de 6.000 kg pe o singură linie, palanul dublu cu cinci fire mărind capacitatea de ridicate până la 60.000 kg. Vinciul este acționat cu un motor hidraulic cu pistoane axiale cu debit fix, având integrată o supapă de reglare a vitezei de coborâriecu sarcină în cârlig și un distribuitor hidraulic ce asigură un răspuns rapid atunci când este comandată acționarea sistemului de frânare. Astfel, cablul mecanismului de ridicare poate fi înfășurat sau desfășurat ușor și rapid prin simpla acționare a supapei de control a sarcinii. Frâna proporțională a fost proiectată pentru a suporta cupluri de frânare foarte mari.

Pompa hidraulică de acționare a rotirii suprastructurii este antrenată prin sistemul PTO (Power Take Off) direct de la motorul mașinii sau opțional poate fi montat un motor diesel independent DEUTZ cu o putere de  175 CP.

 

Automacara de 35 tone Erkin ER-2035-T3

Capacitatea de ridicare a macaralei este de 35 tone la o rază de 3 metri și poate ajunge la o înălțime maximă de lucru de 36 de metri. Brațul de lucru, în secțiune ovală, este format din trei tronsoane telescopabile dintre care primul este acționat hidraulic și următoarele sunt extensibile proporțional prin acționare cu cablu.

Lungimea maximă a brațului telescopat este de 30 m, putând ajunge cu prelungitor - braț zăbrelit la 36 m. Masa totală a macaralei complet echipate este de 30 t.

Mecanismul de ridicare are capacitatea maximă de 4.500 kg pe o singură linie. Scripetele dublu cu 4 role crește capacitatea de ridicare la 35 tone. Cablul de sarcină cu diametrul minim de 14 mm este dotat cu sistem de siguranță pe ultimele trei înfășurări.

Acționarea instalatiei hidraulice a suprastructurii se face direct de la motorul propriu al suprastructurii macaralei, acesta dezvoltând o putere maximă de 125 CP.

 

Articol preluat din: Revista Utilaje si constructii

http://www.uconstruct.ro/constructii/reviste-pdf/

parteneri