proiectare personalizata
peste 25 de ani experienta
100% romanesc

Lider al solutiilor multifunctionale

Departamentul pentru Situații de Urgență îşi reînnoieşte infrastructura: autospeciale de pompieri, autopompe, ambarcaţiuni

Pentru că vechile mașini erau depășite tehnic, Departamentul pentru Situații de Urgență a cumpărat 8 autospeciale de pompieri de ultimă generație cu 200.000 de euro bucata.

Programul de înnoire, care mai cuprinde autopompe și alte utilaje, costă în total 25 de milioane de euro

 

Cutremurul din 1977 a impus, printre altele, regândirea sistemului de intervenție în caz de urgență. Așa s-a născut și modelul de autospecială care încă se află astăzi în dotarea unităților de pompieri din țara noastră.

Prin comparație, bătrâna mașină Roman pierde clar atunci când este pusă alături de noul model de autospecială achiziționată de pompieri. Diferențele sunt clare și în privința vitezei de deplasare care, acum, poate ajunge la 100 pe oră față de 50 - 60 km/h, atât cât ating vechile modele, pregătite pentru casare.

Însă, pe lângă uzură, este vorba și de evoluție tehnologică adaptată unor situații de urgență mai puțin întâlnite acum 20 de ani.

Costul unei autospeciale este în jur de 200.000 de euro. Achiziția celor opt mașini face parte dintr-un proiect care include, în acest an, și cumpărarea de autopompe de mare capacitate, ambarcațiuni de salvare sau autocamioane de transport materiale de intervenție. Costul total este de peste 24,5 milioane de euro.

 

Articol preluat de pehttp://stiri.tvr.ro/